Apelsinkyckling

Apelsinkyckling

Sen jag upptäckte att jag klarade av att äta apelsinkyckling på Chop chop har pappa fått testa olika recept. Det är inte lätt, men detta recept som publiceras här är en kvick ”genväg” då vi hittade en glutenfri apelsinsås på ICA. Den finns att köpa online och troligen i många Thai-shopar. Tillverkaren är Dek Som Boom. Bild på flaskan finns nedan.

För 4 personer behöver man följande:

  • 4 Kycklingfilér eller 600g strimlat kycklingkött eller benat lårben.
  • 1 liter olja att fritera i, gärna rapsolja.
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl majsmjöl
  • 1 Flaska Apelsinsås
  • Ris, basmati eller jasmin.

Denna version är en ”quick and dirty” så den är utan grönsaker. Man har annars med fördel med strimlad röd paprika och vårlök i när man wokar och man kan fräsa lite Pak choi vid sidan om och ha till.

Häll upp oljan i en kastrull som är bra för fritering. Sätt på medelvärme eller så att oljan kommer upp i en bra friterings temperatur. 150-180grader. Kör igång riset(vi använder riskokare). Strimla kycklingen. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll majsmjölet i en annan djup tallrik. Vänd kycklingen först i ägget sen i majsmjölet, skaka av överflödigt mjöl innan kycklingen läggs i oljan. Plocka upp när dom är gyllenbruna. Om man har tid så fritera i två gånger för bättre resultat. När all kyckling är friterad och riset är klart är det dax att woka kycklingen med apelsinsåsen i en wokpanna. Hög värme men inte så det skadar wokpannan. Det går ganska snabbt. Har man paprika och lök så ska denna i nu. Servera men rostade sesamfrö. Klart!

Glutenfri Orange Chicken
Dek Som Boom "Orange Chicken"