Friterat är gott och man kan fritera nästan allt!
Till glutenfri friterad feta, en lagom förrätt till 4 personer, behöver man följande:

Öppna förpackningarna med feta och lägg feta blocken på papper. Vispa äggen i en skål. Häll majsmjöl och panko i vars en skål. Värm upp oljan i en liten kastrull till 180 grader celsius. Använd en bra termometer.


När oljan har rätt temperatur, vänd en feta bit i majsmjöl, sedan i ägg och sist i panko. Se till att det blir ordentligt med allt. Lägg ner i oljan. Lägg i blocket ifrån dig så inte oljan stänker på dig. Fritera ca 1-1,5min på varje sida. Plocka upp med hålslev och lägg på tjockt papper. När alla är friterade kan man servera.


Servera gärna den friterade fetan med vattenmelon, tärnad eller bara en enkel skiva. Ett annat gott alternativt är en bra klick fikonmarmelad.
Smaklig spis!
