På senaste inläggets tema så kör vi ett recept där vi använder vår hemlagade glutenfria teriyakisås. Man kan självklart även använda en man köper i butik t:ex Lee Kum Kee
Till 4 personer behöver man 3-4 kycklingfiléer lite beroende på storlek. Vi delar dem längsmed för att få en tunnare bit som snabbare blir klar.
Man behöver också:
- en sats av vår hemlagade teriyakisås eller en färdig från butik.
- En färsk broccoli eller ca 100g per person
- Basmati eller jasminris för 4 personer
- Rostade sesamfrön.


Vi kokar riset i en riskokare så det startar vi först och sen är det klart i lagom tid. Broccolin kör vi sist i micron. Dela filéerna längsmed så det blir två tunna filéer. Stek i smör eller olja, vilket ni själva föredrar, på medelhög värme. Inga kryddor! När filéerna är klar så sänker ni värmen och häller på teriyaki efter smak och vänder runt filéerna tills dom är helt täckta och det finns lite sås extra.


Stäng av plattan och ställ kycklingen åt sidan. Strö på seasamfrö. In med broccolin i micron med lite vatten, salt och glutenfri tamarisås eller soya. Kör i 2-4min beroende på microns effekt. Servera ris och kyckling med en klick teriyaki sås och några buketter broccoli. Smaklig spis!
