Jag gillar olika asiatiska rätter, t:ex yakiniku. Yakiniku kräver en hel del soja. Dessutom serverar man till denna och många andra asiatiska rätter oftast ris. Min favoritsmaksättning till ris är japansk glutenfri soja. Som ni vet är den mesta soja, japansk eller kinesisk, som man köper i butik tillverkad med vete! (blä) Jag och pappa rekommenderar soja av märket Sakura. De gör alla sina produkter med majs som bas istället för vete. Denna glutenfria soja kostar inte mer än annan soja. Och den finns i de flesta vanliga matbutiker. Varför majs? Jag grävde fram följande information om Sakura:
Soja från Sakura tillverkas i Brasilien där det idag bor mer en 1 miljon japaner. Det är den största populationen av japaner utanför Japan. Många av dessa japaner kom till Brasilien redan på 1940-talet. Däribland även grundaren till Sakura, Mr Suekichi Nakaya som för över 75 år sedan grundade Sakura Nakaya Alimentos LTDA. Istället för att använda importerat vetemjöl i sojaproduktionen. Därför valde Mr Nakaya att brygga japansk soja med lokalt odlad majs och lokalt producerat majsmjöl. Idag är Sakura marknadsledande i Sydamerika och producerar ca 25 miljoner liter med soja varje år.
En liten bonus med glutenfri soja från Sakura är att de genom ett strikt kontrollprogram och sojabönor från egna odlingar kan man garantera att alla sojaprodukter är helt fria från genetiskt modifierade organismer (GMO).
Sakura har inte bara soja, de har nästan 70 andra produkter som är glutenfria: misopasta, wasabi, risvinäger, kryddsåser med mera. Heja Sakura!
2 kommentarer
Kommentarer är stängda.