Att hitta panerad färdig mat t:ex kyckling nuggets är inte så lätt när man har celiaki. Panerade produkter är oftast panerade med, för oss med celiaki, skadligt vete och gärna smaksatt med kornmalt eller liknande. Jag blev väldigt glad då vi hittade Guldfågels panerade kycklingprodukter med panering där man använt ris, majs och potatis istället för vanligt vete. Jag klarar av att äta alla deras ”Crispy” produkter utan att få några symtom. De är, som en bonus, klart prisvärda och mättande. Ofta kan man dessutom hitta dem till extrapris i dom vanligaste butikerna. Köper man den ”färdiga” förpackningen med ”chicken sticks” får man till behållare med en BBQ-sås vilken också är också glutenfri. Personligen vill jag helst ha Baby Rays Hickory Brown Sugar Barbecue Sauce och den är självklart helt glutenfri. Med samma panering har dom även kycklingburgare som är smakfulla och trevliga tillsammans med ett glutenfritt hamburgerbröd och lämpliga tillbehör. En sådan i bröd och lite pommes blir en stadig måltid.
Jag älskar glutenfria nuggets!