Efterhand som jag provar olika glutenfria lasangeplattor kommer jag publicera dem här och ge dem betyg.
Första plattan ut i testen är ICA’a glutenfria lasangeplattor. De är lätt vågiga och gjorda på majs och rismjöl. Med vårt recept är 30 min i ugn och 10 min vilande utanför ugnen innan man äter lasagnen lagom. Plattorna blir då lagom mjuka, har en bra konsistens och smak.

Coops glutenfria lasangeplattor kräver lite mer vätska och lite mer tid i ugnen. Plattorna är gjorda på majs och rismjöl och är helt plana.

Semper har också glutenfria lasagneplattor. Deras plattor är i mitt tycke de bästa då de får bäst konsistens och smak. Pappa tycker det smakar som en ”vanlig” lasagne med dessa. Priset är runt 50-55kr för en förpackning på 250g som räcker till en normalstor form. Vi hoppas innerligt att inte Schär stoppar produktionen på denna som de gjort på andra Semper produkter efter de köpt upp Sempers glutenfria. Schärs egen kommer vi att test igen, men första gång vi testade dem blev vi väldigt besvikna.
