Glutenfri spagetti!

Glutenfri spagetti!

Här kommer jag recensera glutenfri spagetti av olika fabrikat.

Först ut är ICAs glutenfria spagetti. Denna finns i två storlekar, 500g och 1kg. Oavsett storlek på paket så är det samma sorts pasta och den är baserad på majs- och rismjöl. Man får koka den lite mer än vad det står på paketet men som alltid så är det bäst att plocka upp och provsmaka för att veta om pastan är klar. Detta är den första spagetti jag recenserar men det är bara för att det är en av de, i mitt tycke, bättre och mest prisvärda glutenfria spagetti på marknaden.

Sempers spagetti är i mitt tycke marknadens bästa i kategorin: glutenfri spagetti. Förpackningen är 500g och i kartong. Spagettin är tunn och smakar gott när den är kokt. Sempers spagetti behöver, som den mesta glutenfria pasta som finns på marknaden, kokas lite mer än vad som står på kartongen. Men, inte mycket mer och den blir perfekt!

Tyvärr har Schär klampat in och tagit över den glutenfria delen hos Semper, läs mer här! Jag, med flera, hoppas att Schär inte decimerar sortimentet mer än dom redan gjort och framförallt inte spagettin, den är bara bäst! Och vi hoppas inte dom lägger ner mer produktion i Sverige och flyttar den utomlands. Det är inte bra för miljön och inte bra för oss med celiaki om det blir transport problem. Som till exempel strejk, krig eller liknande som stoppar vägen till och från fabrikerna i Tyskland och Italien.