Det var ju inte så länge sedan vi recenserade Zeta’s pinsa och då flaggade vi ju för deras pizzabotten. Denna är nu testad och precis som pinsan så blev den jättebra! Vi har inte testa någon färdig botten som är så bra som denna. Det kan vara så att Zeta har hittat den perfekta blandningen av mjöl för en glutenfri pizzabotten. Enligt innehållsförteckningen innehåller har den ris, majs, potatis och ärta. Och, en blandning av flingor och frön. Vi kan bara konstatera att den är bra och är prisvärd. Precis som pinsan ligger en pizzabotten på överkomliga 45-50kr. Med tanke på att dom tar 150kr för en glutenfri pizza med ost och skinka på pizzerian så är det inget att tveka på.

I vårt test hade vi inte någon pizzasås hemma men vi brukar ha röd kebabsås från Schysst käk. Den är god och har lite extra hetta. Om man inte har köpt pizzasås kan man lätt laga en själv eller bara köra med vanlig chilisås.


Ta ut bottnen 10 min innan du ska grädda den. Sätt ugnen på 275 grader eller så nära det din ugn kan. Sätt in en plåt upp och ner eller om du har en pizzasten så använder du den. Använd -inte- något bakplåtspapper! Pensla kanterna med olivolja så blir kanterna riktigt krispiga. På med riven mozzarella och toppa med vad du har eller gillar. Jag tog lite pepparsalami, kokt skinka och peperonikorv. På med lite pizzakrydda eller torkad oregano. In med pizzan på den varma plåten mitt i ugnen i 4-5 min. Man ser när den är färdig, bränn den inte så smakar den underbart, smaklig spis!
